Home arrow Interior de la parròquia
Menu principal
 Home
 Contacta
 Objectius
 Organització
 Informació
 On som?
 L'Oriol


Visita virtual
 Recull històric
 Exterior de la parròquia
 Interior de la parròquia
 Biografia de Sant Josep Oriol

Seccions
Preparació del matrimoni

Iniciar sessió
Nom d´usuari

Contrasenya

Recorda´m
Contrasenya oblidada??
Encara no tens un compte? Crea´n un

Contador visites
475032 Visitants

 viernes, 03 mayo 2024
Interior de la parròquia  

El temple de Sant Josep Oriol té una configuració basilical, de planta rectangular i tres naus. A l'interior hi trobem elements que recorden la basílica de Sant Llorenç, de Florència.

La nau central de 62 metres de llargada, està separada de les laterals per sis columnes a cada costat, de granit d'una sola peça de sis metres d'alçada i capitells d'estil corinti de marbre blanc. Catorze vitralls oberts sobre els arcs, quatre a les naus laterals i divuit al creuer donen llum al temple.

Quatre grans pilars sostenen els arcs torals i la cúpula. A la capçalera de la nau destaca un majestuós absis semicircular amb deambulatori, la conca del qual és recoberta d'un bell mosaic de Lluís Bru i Salelles.

En aquest mosaic podem observar l'ametlla central que representa la Santíssima Trinitat, és flanquejada per quatre cercles amb els quatre vivents de la visió d'Ezequiel.

El mosaic està dividit en tres franges. A la superior, en què predomina el color groc, s’hi representa l'esclat de la llum divina. A la franja intermèdia, hi ha vuit àngels sobre un fons blavós. La inferior és una visió dels temples basilicals de Barcelona. D'esquerra a dreta s'hi veuen els temples de Sant Josep Oriol, de la Mare de Déu de la Mercè i la Catedral; a l'altre costat hi ha Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi i la Sagrada Família. En les muntanyes del fons s'hi pot reconèixer Collserola.

A l'altar major, en el creuer, rodejat per una balustrada de marbre, s'hi aixeca un monumental baldaquí. A l'extrem del braç dret del transsepte, antiga capella del Santíssim, s'hi bastí una capella de sostre alt amb cúpula, dedicada a la Mare de Déu de Montserrat.

A l'antic altar de Sant Josep (entrant, la segona capella a mà dreta) hi podem veure el mosaic venecià també de Lluís Bru: els esposoris de Josep i Maria.

 


 
Go to top of page  Home | Contacta | Objectius | Organització | Informació | On som? | L'Oriol |