Home arrow Exterior de la parròquia
Menu principal
 Home
 Contacta
 Objectius
 Organització
 Informació
 On som?
 L'Oriol


Visita virtual
 Recull històric
 Exterior de la parròquia
 Interior de la parròquia
 Biografia de Sant Josep Oriol

Seccions
Preparació del matrimoni

Iniciar sessió
Nom d´usuari

Contrasenya

Recorda´m
Contrasenya oblidada??
Encara no tens un compte? Crea´n un

Contador visites
475015 Visitants

 viernes, 03 mayo 2024
Exterior de la parròquia  

La Basílica de Sant Josep Oriol, està situada a l'esquerra de l'Eixample

És l’església de la Parròquia del mateix nom, erigida canònicament el 22 de maig de 1917. Inaugurada i beneïda el 10 d' octubre de 1926. Fou construïda per l'arquitecte Enric Sagnier Villavechia (1858-1931). Restaurada i modificada després de la Guerra Civil. La demarcació té uns 10.000 habitants.

La façana, d'un estil molt particular, diguem-ne clàssic renaixentista, es divideix en tres cossos, el central i un campanar a cada costat, amb cinc portals, tres d'accés a l'atri i un a cada campanar.
En el cos central de la façana destaquen els cinc finestrals del cor i el ràfec que els protegeix. En aquest espai s'hi troben elements arquitectònics inspirats en Sant Pau Extramurs. Al dessota d'aquests finestrals i per sobre dels tres arcs dels portals hi ha un esplèndid fris de mosaic venecià, molt ric de color, de l'al·legoria de la canonització de Sant Josep Oriol i de l’ofrena del temple, realitzat, sembla, per Enric Querol. Les figures que s'hi representen són retrats de persones que tingueren un paper destacat en la canonització del sant o bé en la construcció del temple.

 

 

 

 

 


 
Go to top of page  Home | Contacta | Objectius | Organització | Informació | On som? | L'Oriol |